Радионица црепуља

Дана 20.21. и 22. августа одржане су радионице израде црепуља у селу Рујиште поред Ражња. Мајстор Војкан Радојевић је показао женама поступак израде Ражањских црепуља који је укључивао све фазе, почев од ископавања сировине,мешања глине са песком и припреме за израду па све до саме израде црепуља.Радионице се настављају и током ове недеље где ће жене проћи и кроз финалну обраду и печење црепуља.

Crepulje

Радионицу је похађалошест жена корисница пројекта „Јаке жене“ који општина Ражањ спроводи у сарадњи са удружењем грађана „Етно конац“, удружењем грађана „Сунчев зрак“ и Туристичком организациојом општине Ражањ.

Пројекат се спроводи у оквиру друге фазе Програма локалних иницијатива за социјално укључивање и смањење сиромаштва – Подршка развоју иновативних модела за социјално укључивање ЛИП 2. Програм ЛИП 2 реализује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ) у оквиру пројекта Подршка унапређењу социјалног укључивања у Републици Србији, који подржава Влада Швајцарске.