СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РАЖАЊ - 13. октобар 

 13. октобар 2023.


СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РАЖАЊ - 13. октобар 

У петак, 13. октобра 2023. године свечано је обележен Дан општине Ражањ. Обележавање овако битног дана за општину Ражањ - дан када је територија општине Ражањ ослобођена у Другом светском рату започет је полагањем венца на спомен обележју борцима палим у ослободилачким ратовима од стране Јелице Миленковић и Немање Милосављевић.
Након полагања венца програм је настављен Свечаном академијом у сали Дома културе Ражањ традиционално, химном "Боже правде" и обраћањем председника општине господина Добрице Стојковића.
Својим доласком на ову свечаност част општини учинио је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, господин Чедомир Ракић који је општини на поклон донео 20 лаптоп рачунара. Свечаности су присуствовали и бројни гости, Епископ крушевачки господин Давид, начелник Нишавског управног округа господин Предраг Бабовић,председици општина са својим сарадницима, председник Основног суда у Алексинцу, Командат Расинске бригаде, начелник Управе за ванредне ситуације у Нишу и остали гости.
Присутни су имали прилику да се упознају са једногодишњим радом локалне самоуправе, важним активностима, улагањима и кључним догађајима у протеклој 2022. години и током 2023. године кратким петнаестоминутним филмом.  
За посебан допринос у организацији културно-уметничких манифестација председник општине господин Добрица Стојковић уручио је Захвалнице КУД-у "Сава Јеремић" из Ражња, КУД-у "Видовдански вез" из Смиловца и КУД-у "Витошевац" из Витошевца. Похвале су додељене Далибору Ђорђевићу из Рујишта, најбољем студенту у класи Криминалистичко-полицијског униветзитета Београд и Слободану Живановићу из Мађера, Ктитору цркве монтажног типа, посвећене Светом првомученику и Архиђакону Стефану у Мађеру.