”КАКО СУ МАЛИШАНИ И ПТИЦЕ ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА СПАСИЛИ СВЕТ?”

 05. децембар 2022.


На наградном конкурсу за децу предшколског узраста за одабир рада на тему ” КАКО СУ МАЛИШАНИ И ПТИЦЕ ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА СПАСИЛИ СВЕТ?” на коме је учествовало близу 900 радова, рад Мајде Милетић из вртића „Лептирићи“ под називом „Птице у лету“ освојио је велики успех и заузео високо друго место.

Тема конкурса била је везана за природу и имала за циљ да малишане подстакне на сазнање о сопственом окружењу, о значају птица за еко-систем и да малишани на занимљив начин представе своје виђење.

Након завршеног конкурса и објаве резултата организатори конкурса посетили су „Лептириће“ и поделили награде Мајди, њеним родитељима, васпитачима и установи. Осим новчаних награда Вртић „Лептирићи“ је добио нове хранилице за птице. На овај начин деци у вртићу је указано да свијим понашањем и активностима могу да утичу на дешавања и промене у широј друштвеној заједници и буду активни учесници и промотери очувања животне средине.

Награђени рад и успех наше мале суграђанке само је један пример да се деци на територији општине Ражањ од малих ногу развија еколошка свест и указује на значај очувања животиња и животне средине.